Finalen Utmaningen 2020


Söndag 27 december var det äntligen dags för final i Utmaningen 2020.
Eftersom året påverkats kraftigt av pågående Coronapandemi, justerades antalet finalister så att samtliga åtta deltagare som klarat av årets utmaning fick vara med som deltagare till finalpasset; Jakob, Signe, Justyna, Ella, Rasmus, Gabriele, Hampus och Alice.
Totalt var det 18 deltagare i årets Utmaningen, men det vara alltså endast 8 av dem som klarade av tävlingen detta året.

Justyna, Ella, Signe, Gabriele, Jakob, Rasmus och Hampus är redo för finalen. Alice saknas på bilden eftersom hon tyvärr var sjuk.

I den slutliga finalen ska det bara vara två deltagare, så den första delen i finalen blev att bestämma vilka två av de åtta finalisterna som skulle få kämpa om de 10000 kronorna. Alice var tyvärr sjuk och fick lämna WO.

Balans och uthållighet.

Elimineringsmomentet blev även detta året en balans/uthållighetstävling där deltagarna skulle stå och balansera på ett ben på två “kuddar” som var staplade på varandra.
En efter en föll deltagarna ur och till sist efter ca 15 minuter så stod endast Gabriele och Hampus kvar och de två var nu klara för finalen där en av dem snart skulle vinna 10000 kr.
(Anmärkningsvärt att Gabriele och Hampus var de enda två som stod på vänster ben, kanske ett vinnande tips eller bara en slump?)

De utslagna deltagarna fick nu sitta och titta på när finalen skulle fortsätta. Alla hade ju även en möjlighet kvar att kunna vinna 5000 kr i “Andra Chansen”.

Den enda publiken på plats i år var de utslagna deltagarna. Men Rapp Fitness sponsrade en filmad livesändning som följdes av ganska många hemifrån på mobiler och datorer.

Nu startade själva finalen som i år bestod av 5 olika tävlingsmoment där man kan få en poäng för vinst och därmed avgörs hela finalen av den som först får 3 poäng. Hela finaltävlingen tog i år ca 2 timmar att genomföra och hölls i vår träningslokal. Pga rådande situation med Corona kunde vi inte ha någon publik på plats, men vi körde en filmad livesändning via ZOOM som sponsrades av Rapp Fitness, så att alla familjer och intresserade kunde följa finalen från sina mobiler och datorer hemifrån.

Gabriele och Hampus – redo för action. Glada och nervösa finalister!

Första grenen i år var en ny och lite svårare variant av att “kasta boll i hink”. Vinnaren här blev Hampus. 1-0 till Hampus.

Kasta boll i hink.

Andra grenen i år var vad vi kallar “Pingvingång”, där man får gå eller stå enbart på knä och hålla fötterna upplyfta med händerna. Bäst av 3 rundor och här vann Hampus med 2 raka vinster. Ställningen nu 2-0 till Hampus och med segerchans inför nästa gren.

“Pingvingång” – kräver balans och smidighet

Tredje grenen var ett enormt “Memory” där deltagarna först hade tid att försöka studera, räkna och minnas allt som var utlagt och därefter, en i taget, få besvara slumpmässigt framtagna frågor kring sakerna. Svarade man rätt fick man en ny fråga och svarade man fel fick man gå ut och titta igen medans den andre var inne och svarade på frågor. Först att få 5 rätt på raken vann och det blev Gabriele som tog hem denna gren och reducerade ställningen till 2-1 inför den fjärde grenen.

Fokus och bra minne behövs här.

Fjärde grenen var ganska jobbig både fysiskt ansträngande och krävde god koordination och fokus . Finalisterna skulle här på tid och med precision genomföra en serie olika övningar; Först balansera på ett ben 1 minut, därefter med en jobbig “huk-gång” förflytta sig med hjälp av två “kuddar” 12 meter för att göra 5 Burpees, ta sig tillbaka 12 meter på samma sätt, där göra 5 “spänsthopp”, ta sig tillbaka 12 meter och där göra 5 “happy baby” för att sen slutligen ta sig tillbaka 12 meter och avsluta med att stå på ett ben i 1 minut. Alla former av fel vid utförandet av “huk-gången” gav ett straff på 10 sekunders stopp.
Här fick Hampus in ett mycket bra flyt i sin “huk-gång” och kunde därmed vinna ganska enkelt. 3-1 till Hampus och därmed var årets final avgjord och vinsten och de 10000 kronorna gick till Hampus!

”Huk-gång” – ett mycket jobbigt och svårt sätt att ta sig fram på…

Rapp Fitness sponsrar och delar ut ett litet tröstpris till Gabriele för sin andraplats i finalen. Mycket bra kämpat!

Ett litet tröstpris till Gabriele för sin andraplacering i finalen – delas ut av Rapp Fitness.

Vinsten i Utmaningen är 10000 kronor i kontanter! Stort grattis Hampus!

TVKFs ordförande Mattias Rosenqvist delar ut vinstpengarna 10000 kr till Hampus!

Vinsten i “Andra Chansen” är 5000 kronor i kontanter! Stort grattis Justyna!

TVKFs ordförande Mattias Rosenqvist delar ut vinstpengarna 5000 kr till Justyna!

Ett stort GRATTIS till vinnarna av Utmaningen 2020!

Segrarna – Hampus 10000 kr för vinst i Finalen och Justyna 5000 kr för vinst i “Andra Chansen”. Stort GRATTIS!

Kolla gärna in vilka som klarat av Utmaningen genom åren på vår Hall of Fame sida.