UTMANINGEN – en satsning på ungdomar


TVKF ger varje år ungdomar chansen att få delta i en satsning för mer aktiva och hälsosamma tonåringar i Trosa kommun – UTMANINGEN

I korthet går Utmaningen ut på att träna judo (i grupp U15) och samla poäng med din träningsnärvaro och andra aktiviteter.
De maximalt åtta deltagare med flest poäng kommer i slutet av året att gå vidare till en final (typ “Robinson”) med olika tävlingsmoment som att lösa gåtor och pyssel, uthållighet, balans, osv. Segraren av finalen vinner upp till 20000 kr och 5 års fri träning! Det kommer även finnas en “Andra chansen” där en av de som klarat Utmaningen (oavsett placering) vinner upp till 10000 kr och 2 års fri träning.

Träningen är normal judoträning (optimal fysisk träning som är tuff och rolig) och deltagarna räknas som fullvärdiga medlemmar i klubben och kan därmed vara med även på våra vanliga läger och aktiviteter osv.

Det kostar endast 500 kr att anmäla sig till Utmaningen, medlemskapet och träningen under hela året är sen helt GRATIS och du kan även få låna en egen ny judodräkt under hela året utan kostnad om du inte har lust eller råd att skaffa en själv.

Utmaningen är öppen för max 15 st tjejer och 15 st killar, oavsett om de tränat judo tidigare. Tävlingsmomentet går alltså inte ut på att vara bäst i Judo eller att tävla i Judo, utan att delta i judoträningen!
För att man ska anses ha klarat av Utmaningen måste man vara med på minst 36 av de drygt 200 träningspass som klubben erbjuder under året.
Du kommer även kunna samla poäng om du är aktiv även i någon annan organiserad idrott. Perfekt alltså även för dig som är aktiv i annan idrott och vill få en mer komplett träning.

Poängen man får för träningsnärvaro och diverse andra aktiviteter (t.ex gå med stegräknare eller vara aktiv även i annan idrott) används sen för att placera sig i själva tävlingen. För att få vara med i finalen och tävla om priset på upp till 20000 kr krävs att man dels klarar av att få ihop de 36 närvarotimmarna, men också att man placerar sig på plats 1-8 i resultat..
Och varje poäng man lyckas samla ihop ger en extra chans att vinna “Andra Chansen” och upp till 10000 kr.

Det går att anmäla sig till Utmaningen ända fram till början av oktober månad, under förutsättning att det finns plats kvar för fler deltagare (max 15 tjejer och 15 killar).


Tränare och ansvariga ledare för Utmaningen är; Niklas Lindberg och Robert Ersson-Rapp.

Den här duon är inte bara hyfsat duktiga på judo, utan även erfarna och särskilt utbildade för att coacha och träna ungdomar i den här åldern.

Alla ungdomar i grupp U15 och U18 får ett individuellt träningsupplägg, som på bästa sätt ligger i linje med varje deltagares ambition, mål och motivation.

Vi jobbar aktivt utifrån Judons värdegrund; Artighet, Hederlighet, Mod, Respekt, Självkontroll, Vänskap, Ärlighet och Ödmjukhet.

Välkomna till TVKF och UTMANINGEN!


Vill du läsa mer och anmäla dig till Utmaningen 2024 – klicka här.

TVKF – Trosa-Vagnhärad Kampförening